Namnet klart på nästa elbil från Smart – visar nya bilder

Biltillverkaren Smart vill visa att man kliver in i en ny era. Målet är att bli ett förstklassigt helelektriskt bilmärke. Genom ett nära samarbete med Mercedes globala designteam och ingenjörer ska framtidens elbilar från Smart stå för kvalité, prestanda och tillförlitlighet.

En tydlig signal av förändring är en helt ny strategi kring namngivning av märkets modeller. Den första modellen får det enkla namnet #1 (nummer 1).

– Som den första produkten som lanseras efter varumärkets förnyelse, kombinerar Smart #1 en perfekt elektrisk drivlina och förstklassig kvalitet, säger Daniel Lescow, försäljnigns- och marknadsansvarig på Smart. Han fortsätter:

– Jag är övertygad om att Smart #1 kommer att locka framtida kunder i både Kina och Europa. Sätta nya trender för urban mobilitet och skapa en kraftfull varumärkesupplevelser varhelst den dyker upp.

Omfattande tester ska ge hög effektivitet

Utvecklingen av den nya modellen Smart #1 går framåt. Nyligen har den genomgått omfattande vindtunneltester och tuffa vintertester.

https://www.youtube.com/watch?v=qEVNcYmX7AA

Vindtunneltesterna visar att Smart #1 har en luftmotståndskoefficient på 0,29. Dolda handtag, ett aerodynamiskt paket och aktiva luftintag som kan öppnas och stängas ska bidra till lägre luftmotstånd och längre räckvidd. Man har också kunnat sänka vindbruset vilket ska ge en stor ökning av komforten jämfört med tidigare modeller från Smart.

Under vintertesterna har man utsatt Smart #1 för temperaturer så låga som -40 ℃. Batteritekniken arbetar aktivt för att hushålla med energiresurserna även under dessa förhållanden för att batteriet ska fungera optimalt, skriver Smart.

Smarta program för förvärmning ska kunna förbereda bilen inför start under kalla vinterdagar. De dolda dörrhandtagen ska också vara utrustade med ”isbrytande funktioner” vilket gör att handtagen fungerar även när bilen är täckt med ett tunt lager is, tillägger Smart.

Lanseringen av av Smart #1 är planerad till senare i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.