Myter om elbilar 1: Elbilar är endast för korta körsträckor

Myterna om elbilar är många och förekommer ofta. Om det är okunskap, rädsla eller onda makter som står bakom dessa låter vi vara osagt. Vi tittar i en artikelserie närmre på dessa myter.

Myt 1 – Elbilar är endast för korta körsträckor. Räckvidden för dagens tillgängliga elbilar varierar kraftigt. Det finns elbilar med en räckvidd på allt från 25 mil och upp till 60 mil. Elbilarna spelar givetvis i helt olika prisklasser, är nischad inom olika segment och mot olika målgrupper. Däremot har räckvidden länge varit förknippat med ett högt pris och därmed inte upplevts som tillgängliga. Detta har på senare tid förändrats.

Idag hittar du många elbilar med ett relativt lågt pris även i den övre delen av räckviddsintervallet. Exempel på detta är bland annat elbilar från Kia och Hyundai, som i vår räckviddstabell har lång räckvidd i förhållande till ett lågt inköpspris.

Snabbladdning gör också räckvidden till ett icke-problem. Dagens elbilar laddas med enkelhet med ett 20- eller 30-tal nya mil på under en halvtimme. En vettig paus när du spenderat 2-3 timmar bakom ratten.

Du kan med enkelhet ge dig ut på en långresa med elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.