Myndigheten: Inget fel på ”skenande” Tesla, förarnas egna pedaltrassel är orsaken

En av alla ägare som anmält sin Tesla till myndigheten. Olyckan kunde avskrivas som självförvållad.

Efter en serie olyckor har amerikanska trafikmyndigheten NHTSA fått in 223 konsumentanmälningar mot Tesla. De kommer med påståenden om att fel i bilarna har orsakat olyckor. Enligt anmälningarna handlar det om skenande bilar som inte gått att stoppa. De har varit kopplade till samtliga modeller Model S, Model 3, Model X och Model Y.

Nu har resultatet från myndigheten kommit och menar att olyckorna är självförvållande. Myndigheten skriver att olyckorna ”orsakades av felaktig användning av pedaler”. Det har helt enkelt varit förarna själva som blandat ihop accelerations- och bromspedalerna.

Många av anmälningarna har vidare påstått att bilarna är felkonstruerade med felaktigt placerade pedaler. Myndigheten avvisar både teorier om felaktig konstruktion och dessutom fallerande elektronik.

– Det finns inga bevis på att en bristande design bidrar till ökad sannolikhet för felaktig användning av pedaler. Teorin om en potentiell elektronisk orsak i de aktuella fordonen bygger på felaktiga antaganden om systemdesign och loggdata, konstaterar myndigheten rapporterar CarBuzz.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.