Nytt ”buzz” kring Volkswagen ID.Buzz – redo för lansering till våren

Pressbild: Volkswagen

Under första halvan av 2022 ska Volkswagen Transportbilar visa upp den eldrivna skåpbilen ID.Buzz Cargo men också personbilsversionen Volkswagen ID.Buzz.

Det är också då VW räknar med att kunna avslöja priserna, mer tekniska detaljer och starta försäljningen. En uppmärksam läsare berättar för Allt om Elbil att denna har börjat se lite mer ”buzz” kring de två kommande elbilarna.

Bland annat så har Volkswagen publicerat en ny reklamfilm på sin Youtube-kanal om ID.Buzz Cargo. I reklamfilmen får vi se prototypen av ID.Buzz Cargo och texter om att bilen kommer 2022 med en uppmaning om att förbeställa den redan idag.

Reklamfilmen kan du se nedan:

Volkswagen ID.Buzz delar elektrisk plattform med bland annat Volkswagen ID.4. I en FAQ skriver Volkswagen att vi kan räkna med att en del egenskaper från ID.4 kommer igen. De tidiga specifikationerna kring prototypen lyder:

  • Batteri: 48-111 kWh, med räckvidd på upp till 550 km (WLTP)
  • Elmotor på 150 kW, bakhjulsdriven med AWD som tillval
  • Topphastighet på 160 km/h
  • Solpaneler på taket, som kan ge 15 km extra räckvidd per dag
  • 150 kW DC-snabbladdning, 80% på 30 minuter för 111 kWh-batteriet
  • 11 kW ombordladdare.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.