Så blir muskelbilen Dodge Charger som elbil – konceptet mullrar som en SRT Hellcat

Amerikanska biltillverkaren Dodge tar nu klivet mot eldrift genom det eldrivna konceptet Dodge Charger Daytona SRT Concept. En helt eldriven variant av märkets klassiska muskelbil Dodge Charger.

Genom konceptet lyfter Dodge fram tre detaljer idag. Målet har varit att bibehålla utseendet av en muskelbil och samtidigt göra det till en av de mer aerodynamiska elbilarna på marknaden.

Framtill sitter därför bland annat en vinge som Dodge valt att kalla för R-Wing. Den släpper igenom luftströmmarna samtidigt som den ger illusionen av en elbil med en trubbig muskelbilsfront.

Dessutom anser Dodge att en muskelbil ska mullra. Därför är konceptet utrustat med ”ett elektroniskt avgassystemet” som man kallar för Fratzonic Chambered Exhaust. Här pressas ljudet genom en förstärkare och en stämningskammare baktill på elbilen. Dodge pratar om ljudnivåer på upp till 126 dB motsvarande ljudet på en SRT Hellcat.

Den tredje delen är eRupt, en elektronisk växellåda som ska ge upplevelsen av att köra en klassisk Dodge med manuell låda. Dessutom får konceptet en boostknapp som tillfälligt ska kunna öka hästkrafterna för en ännu snabbare acceleration.

Inga avgaser, inga avgasrör men än dock mullrande ljud!

Kommer 2024

Idag får vi inga närmare detaljer om prestandan på Dodge Charger Daytona SRT Concept. Men den kommer vara baserad på en 800-voltsdrivlina och få fyrhjulsdrift. Den färdiga produktionsversionen kommer 2024.

Dodges VD Tim Kuniskis berättar om det nya konceptet i videon nedanför:

Bonusvideo: Fler vyer av Dodge Charger Daytona SRT Concept (utan ljud).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.