MP:s nya språkrör: ”Slipp prischocken på bensin, kör en elbil”

I söndagens avsnitt av SVT Agenda kommenterar Miljöpartiets nya språkrör Per Bolund Facebook-gruppen bensinupproret 2.0 – som protesterar mot höga priser på fossildrivmedel. Han menar att bästa sätt att slippa sådana här prischocker är att göra sig oberoende av oljan.

– Vi vet att oljan kommer från länder som inte alltid är så trevliga, och det bästa vi kan göra för att skapa en säkerheten och slippa prischockerna är att göra oss oberoende av oljan. Genom svenska drivmedel och el, säger Per.

Som ett exempel nämner han elbilarna, som under det senaste året ökat med flera 100 procent – reportern kommenterar: ”Nya bilar är dyra bilar, och elbilar är väldigt dyra bilar.”

– ”De är dyrare att köpa, billigare att köra”, svarar Per, och fortsätter: Men när de en gång kommer ut på förstahandsmarknaden, så betyder det att de också kommer ut på andrahandsmarknaden och där är de betydligt mer överkomliga.

Se inslaget på SVT Play här, samtalet om bensinupproret startar vid 7.40.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.