Morris kommer tillbaka med eldriven skåpbil

En brittiskt startup har fått rättigheterna till Morris Commercial-varumärket som fokuserat på yrkesfordonen inom det klassiska bilmärket Morris Motor Company. De ska nu återuppliva en gammal brittisk 1950-talsklassiker i form av en eldriven skåpbil.

Företaget meddelar att man under hösten är redo att visa upp en retroinspirerad och funktionsduglig prototyp av Morris JE. Elbilen bygger på den senaste tekniken och ska, enligt företaget själva kunna erbjuda en tunglastande skåpbil med lång räckvidd.

Startupen som numera får agera under namnet Morris Commercial har arbetat med bilen under två år. Nu får vi se de första bilderna. Specifikationerna dröjer dock till avtäckningen senare i höst.

– Vi har fortfarande en bit på vägen innan full produktion, men vi har teamet och en produkt som kommer göra det här till en enorm succé, säger grundaren Qu Li till Motor Authority.

Originalmodellen började tillverkades från 1948 och fortsatte tillverkas fram till 1961. Den var en storsäljare och levererades till 22 länder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.