Monta vill främja enklare elbilsladdning och fler laddare genom ny app

Danska startupbolaget Monta som bland annat finasieras av svenska Pale Blue Dot etablerar sig nu i Sverige. Monta har utvecklat en app som ska göra det enklare för elbilister att ladda elbilen.

Monta samlar laddstationsägare av alla storlekar och elbilsförare på samma plattform vilket ska förenkla köp och försäljning av laddningstjänster för elbilar. Det ska i sin tur göra laddstationer mer tillgängliga för elbilsägare och mer lönsamma att investera i. 

Genom tjänsten hoppas man att förenkla laddningen av elbilar och främja utbyggnaden av laddinfrastrukturen. 

– Sverige ligger långt fram i elbilsomställningen, men liksom på andra marknader bromsas utvecklingen av bristfällig infrastruktur. Samtidigt som det finns för få laddstolpar finns det mängder av olika appar att hålla reda på, vilket försvårar elbilsägandet, säger Casper Rasmussen, vd och medgrundare på Monta.

– Genom att öppna upp existerande laddstolpar för fler blir det enklare att välja en elbil och när incitamenten för att äga laddningsstationer ökar kan fler investera och bygga ut infrastrukturen, tillägger Casper Rasmussen.

Montas app är gratis och finns för iPhone, Android och som webbapp. Montas prispåslag är en transaktionsavgift på 2-10 procent för alla laddningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.