Momsfria elbilar: EU:s förslag till att kickstarta bilindustrin

EU vill kickstarta ekonomin i regionen efter pandemin och använda dessa medel till att samtidigt skapa en grönare ekonomi. Föreslaget innebär bland annat att belöna biltillverkare som tillverkar och säljer miljövänliga bilar. Det tar också upp satsningar på laddinfrastruktur.

Utkastet föreslår också ett stöd för att elbilar ska kunna befrias helt från moms. Idag är den svenska momsen på elbilar 25% vilket skulle kunna ge en rejäl prissänkning om förslaget går igenom.

– Ett stort stödpaket till vår bilindustrin kommer att skuldsätta våra framtida generationer. De investeringarna måste respektera våra ungas förväntningar på klimatförändringarna och för en hälsosammare och grönare framtid, står det att läsa i dokumentet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.