Youtuber MKBHD anklagas för att ha orsakat Fiskers konkurs

I veckan kom beskedet att elbilstillverkaren Fisker ansökt om rekonstruktion. Nu riktas kritik till Marques Brownlee som driver Youtubel-kanalen MKBHD. Marques publicerade nämligen en video med titeln ”Den värsta bilen jag någonsin recenserat” där han recenserade elbilen Fisker Ocean.

Videon fick snabb spridning och har idag 5,7 miljoner visningar. Det kom vid en tidpunkt där Fisker egentligen kanske inte behövde så värst mycket mer kritik, och de kämpade ekonomiskt och med att rulla ut en mjukvaruuppdatering som skulle rätta många kända buggar. Den bilen som Marques sågade hade inte fått den uppdateringen.

Nu anklagas Marques för att han kan ha bidragit till att Fisker tvingats ansöka om rekonstruktion, att han genom sitt stora genomslag gjort det omöjligt för Fisker att sälja bilar. Marques går nu till försvar, och säger att Ocean var dödsdömd långt innan han testade den:

– Jag vet att alla kommenterar att jag dödade dem, men sanningen är att de var dömda långt innan någon av mina videor om bilen, säger Marques.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.