Mjukvaruproblem för Volkswagen ID.3 – kan orsaka förseningar

Volkswagen ID.3 kan riskera att försenas, det på grund av ett mjukvaruproblem. Planen har varit att leverera den nya elbilen till mitten av sommaren 2020. Enligt tyska tidningen Manager Magazin arbetar Volkswagen med att få bukt på problemen med mjukvaran.

Just nu tillverkas Volkswagen ID.3 utan komplett mjukvara. Bilarna står sedan och väntar på en parkeringsplats där tekniker sedan kommer att åka runt och installera rätt mjukvara i omkring 20 000 bilar.

Kan resultera i förseningen

Uppgifterna når oss i samband med andra uppgifter direkt från våra läsare. Just nu är Volkswagen ID.3 ute på Sverigeturné och flera av våra läsare har tagit tillfället i akt att besöka turnén för att få en närmre titt på bilen.

En del läsare har kontaktat oss, då de reagerat på uttrycket ”slutet sommaren” eller ” efter sommaren” när personal kommenterat leveransdatum. Tidigare har Volkswagen kommenterat mitten av sommaren 2020.

Ska vi se uppgifterna som alarmerande? Nej, troligen inte ännu. Troligtvis är det enda realistiska att leverera i slutet eller efter sommaren, då vi i mitten av sommaren helt enkelt har semester i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.