Mitsubishi visar små elbilar för japanska marknaden

För ett decennium sedan började Mitsubishi sälja den kompakta elbilen Mitsubishi i-Miev med ett batteri på 16 kWh och en räckvidd på omkring 150 kilometer. I Sverige finns ett hundratal exemplar.

Lanseringen banade inte vägen för någon fortsatt satsning på elbilar den gången. Men nu har Mitsubishi återigen börjat ta sig an elbilar. Om just för tillfället endast i en något begränsad omfattning.

I samband med bilmässan i Tokyo visar Mitsubishi upp ett helt eldrivet koncept på en så kallad ”kei-car”. Ett fordonssegment som i Japan kännetecknas av mindre och lättare bilar anpassade för det japanska storstadslivet.

Konceptet som fått namnet K-EV concept X Style beskrivs som en traditionellt lättkörd kei-car med kraften och komforten av en elbil. Den är fullt utrustad med de senaste förarassistentsystemen, fullt uppkopplad drivlina och högsta tänkbara säkerhet.

Samtidigt visar man också upp Minicab-MiEV B-Leisure Style, ännu en kei-car för den naturälskande camparen. Den lilla bilen är utrustad med utfällbar markis, campingbord och en ihopfällbar säng.

I kupén finns utrymme för en arbetsyta med bord och stol för den som vill jobba ”hemifrån”. Bilen är också utrustad med en ”Power Box” som till exempel kan driva en vattenkokare, kaffebryggare eller en laptop.

Om campingbilen blir verklighet framgår inte. Däremot kommer K-EV gå i produktion under andra halvan eller början av 2023 och säljas på den japanska marknaden. Några detaljer om prestanda eller räckvidd avslöjar Mitsubishi inte idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.