Minis nya elcab kostar som en Tesla Model 3

Igår slog Mini på stora trumman och berättade att elbilen Mini Cooper SE kommer som en cabriolet i en begränsad upplaga om 999 exemplar. Vi fick däremot inga svenska priser på modellen. De är inte klara.

Klara är däremot de brittiska priserna. Den visar att cabben får ett rejält påslag mot basmodellen av Mini Cooper SE. I Storbritannien startar priset för Mini Cooper SE Cabriolet på 52 500 pund (659 000 kronor).

Priset för cabben blir då nästan det dubbla mot grundpriset på den takbeklädda versionen som kostar från 29 000 till 35 050 pund beroende utrustningsnivå.

Som en jämförelse kostar en Tesla Model 3 Long Range 50 990 pund (639 000 kronor) i Storbritannien. Men då får man inte heller något öppningsbart tak… eller en bilmodell som endast kommer tillverkas i en begränsad upplaga.

Premiär: Nu kommer elbilen Mini Cooper SE som cab – i begränsad upplaga.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.