Minis första elbil snart här: Förhandsbokningen öppen

Idag öppnar Mini förhandsbokningen för sin första helt renodlade elbil Mini Cooper SE. Vi svenskar blir därmed bland de första som kan förboka bilen. I november börjar sedan tillverkningen av företagets första elbil på en fabrik i Oxford.

Bilen ska vara ett typexempel för urban mobilitet, skriver Mini i ett pressmeddelande. Man lovar att elbilen har kvar ”sin legendariska go-kartkänsla” som är väl förknippad med modellen. Kostnaden för att förhandsboka bilen är 15 000kr, ett belopp som sedan dras av från inköpspriset. Eller återbetalas om man ändrar sig.

I övrigt delar Mini inte med sig av några detaljer kring bilen. Däremot har protypen som tidigare visats upp en räckvidd på 350 km enligt Green Car Report. Bilen är utrustad med samma drivlina som BMW i3s, som kan leverera 181 hästkrafter – däremot uppger samma källa att batteripaketet ska vara större än i en i3s.

Du förbokar bilen här, direkt på Mini webbplats. Eller hos en återförsäljare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.