Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Minis eldrivna koncept är ett vardagsrum på hjul men visar också framtidstankar

Idag har Mini presenterat sitt nya eldrivna koncept Mini Vision Urbanaut. Konceptet tar skepnaden av en eldriven och kompakt minibuss utformad som ett vardagsrum på hjul.

Konceptet är framtaget för att demonstrera möjligheterna hos ett fordon som är helt självkörande. Eftersom fordonet är autonomt innebär det större frihet i skapandet av både exteriör och interiör, menar Mini.

– MINI ser på sin i framtida roll som en möjliggörare och följeslagare vid minnesvärda ögonblick, vad vi kan kalla för ”MINI-tillfällen”, säger Oliver Heilmer, chef för MINI Design.

Visar också framtidens formspråk hos Mini

Mini Urbanaut är också en förnyelse och tolkning av Minis framtida formspråk. Konceptet visar en vidareutveckling av Mini ikoniska front med strålkastarna och grillen. Strålkastarna är placerade under en slipad aluminiumkonstruktion med slitsade öppningar och är bara synliga när de är påslagna.

Den slutna grillen är åttkantig i stället för den traditionella sexkantiga formen. Eftersom det inte finns något praktiskt behov av luftintag för kylning är ytan istället en intelligenspanel för automatiserad körning.

Mini Urbanaut är också fylld med uppkopplade och smarta funktioner, som individuellt synkar med förarens smarta enheter. I fokus finns också en tanke om hållbarhet och ansvarsfull användning av resurser. Bland annat har man skalat ner antalet komponenter till det absoluta minimum och gett ytor dubbla funktioner.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Kinesiska tillverkaren Xpeng visar under bilmässan i Guangzhou upp en limiterad utgåva av sin sportsedan Xpeng P7. Modellen med namnet P7 Wing får nya...

Notis

I ett inslag publicerat idag uppmärksammar SR Ekonomiekot Extra elbilen, batteriutveckling och framtida utmaningar och möjligheter. Vi får höra EU:s proaktiva arbete med att...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons