Smygtitt på elbilen Mini Electric – som har världspremiär 9 juli

Under våren öppnade Mini förhandsbokningen för sin första elbil Mini Electric. Nu har den brittiska tillverkaren annonserat ut nästa milstolpe. Den 9 juli är det världspremiär för Mini Electric.

I videon nedan får vi en smygtitt på den kommande elbilen.

https://www.youtube.com/watch?v=piLj5pPEId8

”Upplev en ny urban självsäkerhet och sinnesro med vetskapen om att du inte bara göra våra vägar tystare och luften renare – men att också dina bensindagar har kommit till vägens ände”, skriver Mini på sin webbplats inför den kommande lanseringen.

Prestandan fortsatt hemlig

Mini har fortsatt vara hemlighetsfulla om bilens prestanda och pris. Man lovar att elbilen har kvar ”sin legendariska go-kartkänsla” som är väl förknippad med modellen.

Däremot vet vi att Mini delar många gemensamma delar med den senaste versionen av BMW i3s. Däremot har prototypen som tidigare visats upp en räckvidd på 350 km enligt Green Car Report, medan Car Magazine rapporterar om en räckvidd på omkring 250 km – den sistnämnda har också indikationer på priset, som bör landa under £29 900 (motsvarande ungefär 345 000 kronor).

Vi får helt enkelt vänta till till 9 juli.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.