Mini Aceman har premiär den 25 april – men detaljerna har redan läckt ut

I nästa vecka i samband med bilmässan i Beijing kommer Mini att visa upp sin nästa elbil, Mini Aceman. En helt ny modell som storlekmässigt kommer att placera sig mellan Mini Cooper och Mini Coutryman.

En del detaljer om den stundande nyheten har redan läckt ut, och det har egentligen utseendet också. Se bilderna nedan. På längden mäter Aceman 4076 mm, 1754 mm i bredd och 1515 mm på höjden. Hjulbasen är 2606 mm.

Mini har talat om två varianter, basmodellen Aceman och den mer kraftfulla Aceman S. Den första får en motor på 135 kW (181 hk) och den sistnämnda en motor på 160 kW (214 hk).

Ett batteripaket på antingen 40 eller 52 kWh ska erbjuda upp till 400 kilometer i räckvidd.

– Den helelektriska Mini Aceman öppnar nya möjligheter för kunder som vill ha en mindre crossover än vår framgångsrika Mini Countryman. Den konsekventa elektrifieringen av vår produktportfölj ger ett tydligt uttalande om Mini-varumärkets framtid, säger Stefanie Wurst, chef för MINI.

Detaljerna kommer att bekräftas under premiären den 25 april.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.