MHF: Årets familjebil 2021 är elbilen Skoda Enyaq iV

Tidningen Motorförarens som ges ut av Motorförarnas Helnykterhetsförbund (MHF) utser årligen utmärkelsen Årets familjebil. Detta året gick utmärkelsen till elbilen Skoda Enyaq iV.

– Det känns roligt att ha en så kompetent och rymlig bil som passar en bred målgrupp, särskilt barnfamiljen som numera kan köra fossilfritt. Vi hoppas att fler ska upptäcka fördelarna framför allt de ekonomiska med ENYAQ iV framöver, säger Hanna Westrin, press- och sponsoransvarig på Skoda Sverige.

Utmärkelsen Årets familjebil har MHF delat ut sedan 1996. Juryn består av nio svenska motorjournalister och bland de tre nominerade bilarna som gick till final så var det Skoda Enyaq iV som fick flest röster (fem röster).

Det som juryn fastnade för hos Skoda Enyaq iV var bland annat: ”rymlig och klurig med smarta lösningar samt hög komfort”. Bedömningen är att Enyaq iV är det förnuftigaste valet för barnfamiljen som vill ta steget till en elbil.

De andra två bilarna som tog sig till final var också elbilar. Dessa var Hyundai IONIQ 5 som slutligen i finalen fick tre röster och MG Marvel R som fick en röst.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.