MG visar eldriven roadster – Cyberster hyllar det gamla

Biltillverkaren MG har presenterat ett nytt koncept på en elbil som ska spela an på märkets forna brittiska rötter. Inspirationen till elbilen kommer från klassiska MG B Roadster. Det sportiga konceptet med plats för två har fått namnet Cyberster.

MG Cyberster bygger på en helt ny elbilsplattform med 800 kilometer i räckvidd. Den får också en kraftfull drivlina som tar den från 0-100km/h på under 3 sekunder.

Konceptet har fått de runda klassiska lyktorna vi känner igen från MG om än i en modernare tappning. De LED-baserade lyktorna ”Magic Eye” vaknar till och öppnar upp när bilen startar. Ljusdetaljerna fortsätter utmed hela bilen i form av tunna LED-lister.

– Cyberster är ett djärvt uttalande som symboliserar MG:s framtid. Den visar vårt arv men än viktigare så demonstrerar den vår avancerade teknik och avancerade design. Sportbilar är livsnerven i MG:s DNA och Cyberster är ett enormt spännande koncept för oss, säger Carl Gotham, designchef vid SAIC-koncernen som äger MG.

MG kommer att visa upp mer av konceptet i samband med motormässan i Shanghai i slutet på april. 2024 firar MG 100-årsjubileum. I ett pressmeddelande antyder MG att Cyberster skulle kunna vara en perfekt modell där nya och gamla MG kan mötas under jubileet.

Två nya bilar i år

Till Sverige kommer MG med två elbilar under året. Det är nya uppdaterade elbils-kombin MG5 Electric och suven MG Marvel R Electric. Fokus för MG är praktiska och attraktiva elbilar med låga priser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.