MG visar eldrivna konceptbilen Maze – med utbytbar elmotor och batteri

Elbilstillverkaren MG har visat upp ett nytt koncept på en ny elbil inspirerat av datorspelande. Konceptet är långt bortom något som lär förverkligas inom kort.

Med konceptet som fått namnet Maze vill man introducera varumärket till en ny generation bilförare. För en generation uppvuxen under ”restriktioner” har man skapat ett koncept som för tankarna bort till en annan digital värld.

Kupén når man genom att hela glastaket öppnar sig. Interiört ser vi två svävande stolar, en kontrollenhet och stor skärm. Hela kupén ska kännas som en kokong för TV-spelande snarare än en konventionell bil.

Även om bilen känns långt bort så finns det ändå detaljer väl värda att notera. Konceptet kan ge en inblick i en framtida kompakt elbil från MG. Det finns nämligen vissa detaljer som MG:s ägare SAIC uttryckligen lyfter fram.

Det korta överhänger visar en bil som är enkel att köra i den täta storstadstrafiken och den unika dörröppningen gör det enkelt att kliva in och ur bilen även i trånga parkeringsfickor. Dessutom är både elmotor och batterier utbytbara genom en enkel ”plug and play”-konfiguration.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.