MG Marvel R Electric kom som en överraskning – SUV med tre motorer

Elbilen Marvel R Electric är en rymlig och lyxig mellanstor SUV från kinesiska MG. Modellen visades upp för första gången i förra veckan och blev lite av en överraskning. MG hade helt enkelt lyckats dölja den väl innan lanseringen.

I topputföranden är MG Marvel R utrustad med tre motorer som producerar 222 kW. Modellen har allhjulsdrift med en motor på framaxeln och två på bakaxeln. Vid storstadstrafikens rödljus drar den enkelt iväg från stillastående till 50 km/h på 1,8 sekunder. Upp till 100 km/h från stillastående kommer den på 4,9 sekunder.

Räckvidden anges till över 400 kilometer enligt WLTP och topphastigheten är begränsad till 200 km/h. Vi får inga hastigheter för snabbladdning, men den ska klara att laddas till 80 procent på 30 minuter. Hemmaladdning på ombordladdaren ska klara 11 kW via 3-fas.

Bland ytterligare unika finesser är V2L-systemet som ska kunna ladda externa enheter eller andra elbilar. MG Marvel R får också värmepump vilket sparar räckvidd på vintern. Dessutom vår elbilen dragkrok med en kapacitet på 750 kilo. För att bibehålla räckvidd även i våra kyligare klimat får dra 750 kilo.

Ännu har vi inga svenska priser på MG Marvel R Electric. Europalanseringen sker i maj i år. Till Sverige kommer den dock först i slutet på året enligt den svenska distributören Hedin Bil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.