MG lanserar två elbilar: en rejält rymlig kombi och en prestanda-SUV

Idag presenterar MG två nya elbilar som kommer lanseras senare i år. Först ut är eldrivna SUV:en MG Marvel R Electric. Därefter följer ”världens första helt eldrivna kombi”.

– När vi relanserade det brittiska MG-varumärket under vårt moderbolag SAIC Motors flagga, lovade vi europeiska förare att göra elektrisk rörlighet tillgänglig för förare som är unga i hjärtat och redo att omfamna en ny elektrisk livsstil, säger Matt Lei, VD på MG Motor Europe.

– Med nya MG Marvel R Electric och MG5 Electric introducerar vi två nästa generations batteri-elektriska fordon som uppfyller kraven från de mest kräsna europeiska bilisterna, fortsätter Matt Lei.

MG Marvel R Electric beskrivs som ”en eftertraktad livsstils-SUV med prestanda”. Drivlinan består av ett fyrhjulsdrivet system med tre elmotorer: en på framaxeln och två på bakaxeln. Den totala maximala effekten är 212 kW (288 hästkrafter) och MG skkriver att Marvel R klara 0-50 km/h på 1,8 sekunder och 0-100 km/h på 4,9 sekunder. Topphastigheten är begränsad till 200 km/h.

Räckvidden anges till över 400 kilometer. Modellen får också, för oss Nordbor, en värmepump vilket bibehåller räckvidden i kylan. Snabbladdning ska vara möjlig upp till 80 procent på 30 minuter. Hemmaladdning ska vara möjlig med upp till 11 kW med den inbyggda 3-fasladdaren. Dessutom får modellen V2L, för att kunna ladda bärbara enheter som datorer, elcyklar eller till och med andra elbilar.

Bagageutrymmet bak har en volym på 357 liter och med fällda baksäten uppgår det till 1396 liter. Längre fram kommer en bakhjulsdriven variant som dessutom erbjuder ett kompletterande utrymme på 150 kilo under huven. Marcel R får också dragkrok med en kapacitet på 750 kilo.

Interiört har MG skapat en avskalad interiör med en flytande 19,4-tums pekskärm. Även den instrumentpanelen på 12,3 är en digital skärm.

Första eldrivna kombin

Nya MG5 Electric beskrivs om världens första eldrivna kombi. Modellen har tidigare lanserats i bland annat Storbritannien men kommer nu också till övriga Europa. Då passar man på att uppdatera modellen en hel del.

Bagageutrymmet på 578 liter lastar det mesta, och genom att fälla baksätet kan den lasta 1 456 liter. Dragkroken får dra 500 kilo och taklast är tillåten upp till 75 kilo. Modellen mäter 4544 mm på längden, med en hjulbas på 2665 mm. Bredden är 1811 mm och höjden 1513 mm.

MG5 Electric får en räckvidd på över 400 kilometer. Den drivs av en elmotor på 135 kW. Även denna modellen har en ombordladdare på 11 kW med 3-fas. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 80 procent på 30 minuter.

Kommer till Sverige i år

Europalanseringen av MG Marvel R Electric är planerad till maj i år. Kombin MG5 Electric kommer ut på vägarna från oktober 2021, skriver MG i ett pressmeddelande. Ännu finns inga svenska priser angivna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.