MG lanserar ny elbil i Sverige – MG4 Electric är en rymlig halvkombi

Baserad på den nya elbilsplattformen MSP lanserar MG nu en helt ny elbil. Det i form av halvkombin MG4 Electric. Lanseringen i Sverige är satt till årets fjärde kvartal och då kommer den i ett utförande med en räckvidd på upp till 450 kilometer.

MG beskriver modellen som en ”perfekt halvkombi anpassad för den europeiska miljön”. Den blir särskilt låg genom ett nytt platt batteri på endast 11 centimeter. Det tunna batteriet ger ett avsevärt större innerutrymme än andra bilar i samma segment.

Storleksmässigt mäter MG4 Electric 4287 mm på längden, 1836 mm i bredd samt 1504 mm på höjden. Den blir då ganska snarlik yttermåtten på Volkswagen ID.3 (4261 mm x 1809 mm x 1568 mm).

MG framhäver också en perfekt balanserad viktfördelning på 50:50 vilket ska ge bättre väghållning och lämpa sig särskilt väl för snabb kurvtagning på Europas kurviga vägar.

Vid lanseringen i Europa kommer MG4 Electric erbjudas med två storlekar på batteri. Ett på 51 kWh med en räckvidd på upp till 350 kilometer och en variant på 64 kWh med en räckvidd på 450 kilometer. MG Sverige kommer dock bara ta in modellen med det större batteriet.

MG4 Electric blir bakhjulsdriven och kommer erbjuda en motor med en maximal effekt på 150 kW (201 hk). Toppfarten blir 160 km/h. Senare planeras också ytterligare varianter med högre effekt och snabbare acceleration.

– Vi har haft en otroligt lyckad start med MG i Sverige och vi fortsätter att expandera. Allt från ökning av vårt nätverk som idag närmar sig 50 anläggningar till fler helelektriska modeller. Vi har satt höga mål: Att bli Sveriges mest sålda elbilsmärke, och vi är på god väg, säger Tomas Ernberg, VD, Hedin MG Sweden AB.

– Med introduktionen av MG4 Electric erbjuder vi nu kunder att köpa eller leasa en MG i ett nytt segment. Med en ny design och med ett attraktivt pris tror vi att MG4 kommer att bli en storsäljare, avslutar Tomas Ernberg.

MG presenterar idag inga priser på MG4 Electric eller fördjupande detaljer om prestanda eller försäljningsstart. Det lär dock komma närmare lanseringen senare i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.