MG kommer till Sverige med Hedin Group – första elbilarna kommer i maj

Igår presenterade MG två nya elbilar. Det var elsuven MG Marvel R Electric och eldrivna kombin MG5 Electric. Idag står det klart att det är Hedin Group som kommer att sälja MG:s bilar i Sverige.

Den första elbilen som kommer till Sverige är den kompakta stads-suven MG ZS. Målsättningen är att leverera de första bilarna från och med maj. Därefter följer nya elbilarna MG Marvel R Electric och MG5 Electric som lanseras senare i år, skriver Hedin Group i ett pressmeddelande.

– Vi är stolta över att ha blivit utvald som distributör för Sverige av MG Motor Europe. MG:s modellutbud är mycket väl lämpat för den svenska marknaden. Med en helt elektrifierad produktportfölj, bra design, avancerad teknik och en attraktiv prissättning ser vi en stor möjlighet att bygga en framgångssaga tillsammans med MG på den svenska marknaden, säger Anders Hedin, ägare av Hedin Group AB.

Genom Hedin Group får MG ett rikstäckande nätverk av service- och försäljningsställen. MG har dessutom satt höga mål för Sverige. Redan inom några år räknar MG med att bli ett av de tio största bilmärkena i Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.