MG introducerar ny basmodell av MG4 och blir Sveriges billigaste elbil

MG har under maj lanserat en ny basmodell av MG4. Den nya MG4 Standard får en lägre utrustningsnivå, svagare motor, mindre batteri och långsammare snabbladdning. Med det kommer också ett betydligt lägre pris.

MG4 Standard får en räckvidd på upp till 350 kilometer (WLTP) från ett batteri på 51 kWh. Det kan jämföras med den tidigare Luxury-utgåvan med ett batteri på 64 kWh och en räckvidd på 435 kilometer.

Motoreffekten minskar från 150 kW (204 hk) till 125 kW (168 hk). Snabbladdningen är möjlig med effekter på upp till 88 kW, jämfört med den högre utrustade Luxury som kan snabbladda med 135 kW. Laddtiden för intervallet 10 till 80 procent ökar från 35 till 40 minuter.

För att ytterligare skala ner priset är utrustningsnivån lägre på Standard än den som finns i Luxury. Saker som faller bort är bland annat spegeln i solskyddet, trådlös mobilladdning, eldriven justering av framstolen, bakspoiler och vissa förarassistansfunktioner.

MG4 Standard är kanske just nu en av Sveriges lägst prissatta elbilar med ett pris på 329 990 kronor. Privatleasingen startar från 2 995 kr per månad, för 24 månader med 1000 mil per år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.