MG fortsätter växa i Sverige med tre nya elbilar i höst: Suv, kombi och lyxig suv

MG fortsätter sin etablering i Sverige genom Hedin Group. Under hösten öppnar man flera nya anläggningar och i slutet av året kommer MG finnas på 40 platser i Sverige.

Det är inte bara återförsäljarnätverket som växer, avslöjar MG i ett pressmeddelande. Vi kommer senare i höst också få se tre nya eldrivna nyheter.

Bland nyheterna finns en uppdaterad version av sommarens försäljningssuccé MG ZS EV. Suven tog i somras marknaden med storm med sitt låga ingångspris och förmånliga leasingerbjudande och sålde snabbt slut. Vilka nyheterna i uppdaterade MG ZS EV blir är inte bekräftade idag, men många rykten nämner längre räckvidd.

Den andra nyheten är kombin MG5 Electric. Redan i våras visade MG bilen för omvärlden. Då fick vi se en kombi med en motor på 135 kW och en räckvidd på över 400 kilometer. Snabbladdning skulle vara möjlig med upp till 80 procent på 30 minuter.

Det viktigaste på en kombi är så klart bagageutrymmet. Det lastar 578 liter och med fällt baksäte kan den lasta 1 456 liter. Ungefär som en Volvo V90. Dragkroken får dra 500 kilo och 75 kg taklast är tillåtet.

Den tredje nyheten är den mer lyxiga suven Marvel R. Den har beskrivits som en ”livsstils-suv med prestanda”. Drivlinan består av ett fyrhjulsdrivet system med tre elmotorer: en på framaxeln och två på bakaxeln. Den totala maximala effekten är 212 kW (288 hästkrafter). 0-100 km/h klarar den på 4,9 sekunder.

– Med nya MG Marvel R Electric och MG5 Electric introducerar vi två nästa generations batteri-elektriska fordon som uppfyller kraven från de mest kräsna europeiska bilisterna, sa MG:s Europachef Matt Lei i våras.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.