MG Cyberster provkörd: ”Gamla charmen borta, istället en skrämmande snabb elbil”

Foto: Wheelsboy.

MG Cyberster ska komma till Europa lagom till nästa sommar. Det blir en av de första tvåsitsiga el-cabbarna på marknaden. Den blir sportigt kraftfull och kommer med två motorer med en totaleffekt på 400 kW (536 hk). I bottenplattan finns ett batteri på 77 kWh, vilket ska ge en räckvidd på runt 520 kilometer enligt den kinesiska generösa CLTC-körcykeln. Med europeisk standard lär det handla om runt 400 kilometer.

Även om lanseringen i Europa dröjer till nästa sommar så verkar det gå betydligt snabbare i Kina. Igår öppnade MG förbokningarna, och har redan anordnat de första presskörningarna i landet.

En av de första som provkört är Ethan Robertson från Youtube-kanalen Wheelsboy.

– Det finns en sak som definitivt skiljer den här saken från sina förfäder och det är hastigheten. De gamla MG-bilarna var många saker men snabba var inte riktigt en av dem. Den här saken är å andra sidan är skrämmande snabb. Faktumet att den här saken verkligen går väldigt snabbt och att pressas mot sätet har sin charm. Önskar jag att den där känslan av acceleration åtföljdes av en avgasnot av något slag? Ja, det gör jag men jag tänker inte ägna en massa tid åt att beklaga mig över det. Det här är en elbil, det är vad det är, säger Ethan Robertson

Ethans inslag kan du se i videospelaren nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.