Meyers Manx beach buggy är tillbaka som elbil

Den ikoniska beach buggyn Meyers Manx från 1960-talet kommer tillbaka som elbil. Originalet var en byggsats baserad på Volkswagen Bubbla.

Nya Meyers Manx 2.0 kommer inte som en byggsats, utan som en helt färdig elbil från fabrik. Planen är att ha den i produktion till 2024. I veckan har man visat upp en första prototyp i strandstaden Malibu.

Den nya beach buggyn går att få med antingen ett batteri på 20 kWh och en räckvidd på 240 kilometer eller med ett batteri på 40 kWh och en räckvidd upp mot 480 kilometer.

Den blir bakhjulsdriven och varianten med det största batteriet får en motor på 150 kW (201 hk). Den ska klara att göra 0-96 km/h (0-60 mph) på 4,5 sekunder.

Idag finns inga uppgifter om priser, eller om man planerar att leverera elbilen globalt. Företaget kommer vara redo att dela med sig av mer detaljer mot slutet av den här månaden i samband med en ytterligare uppvisning i Kaliforninen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.