Mercedes visar upp maskerade bilder på sin kommande elbil EQC

Mercedes första elbil kommer nå de första kunderna under 2019. Ännu vet vi inte så mycket om bilen som fått namnet EQC, mer än att den ska ses som en direkt konkurrent till Jaguar I-Pace som kommer i sommar och Audi E-Tron senare i år. Alltså en SUV i premiumklassen.

Nu väljer dock Mercedes att visa upp maskerade bilder på den kommande elbilen när den flitigt testas ute på riktiga vägar av Mercedes. Enligt norska Dagens Næringsliv kommer bilen vara utrustad med ett batteri på minst 70 kWh. Bilen kommer producera över 400 hästkrafter och ha en räckvidd på upptill 50 mil. 0-100 ska ligga på runt 5 sekunder.

Det har inte pratats om laddhastigheter och tekniker, utan det får vi antagligen vänta på till en officiell lansering som tros ske i september i år, tillsammans med lite andra officiella siffror under avtäckningen.

ECQ kommer att följas av en mindre elbil under namnet EQA och en EQS som tros bli en sedan. Samt en fjärde modell under namnet EQE.

Video från provåkning

Motorbloggen Fully Charged har fått tillfället att åka med på en åktur i prototypenbilen EQC. Häng med på åkturen i videon nedan.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.