Mercedes visar teaser på eldriven minibuss – är T-Class en utmanare till Volkswagen ID. Buzz?

Under namnet T-Class ska Mercedes lansera en helt ny modellserie i form av en minibuss för stadstrafik. Minibussen kommer dessutom att erbjudas med ett helt eldrivet alternativ.

T-Klass ska kombinera en sportig och känslomässig design med en rymlig och flexibel interiör, praktiska skjutdörrar och ”den komfort, digitala teknik, stora attraktion och säkerhet som är typiska för Mercedes”.

Premiären av nya T-Class kommer att ske den 26 april. Inför premiären har Mercedes idag släppt en teaserbild. Den ser du ovanför.

Tidigare har vi fått se silhuetten genom en tidig konceptskiss som där visar en större personbil med mjuka former. Det är oklart ur nya T-Class ska placera sig i förhållande till Mercedes EQV som är en eldriven minibuss med en prislapp som startar på 850 000 kronor.

Är det så att nya T-Class ska utmana Volkswagen och deras nyligen lanserade Volkswagen ID. Buzz? Svaret på det lär vi få i samband med premiären den 26 april.

– Med nya Mercedes-Benz T-Klass kommer vi ha en bil som gör det möjligt för familjer och de med en mer aktiv fritid ta ett steg in i Mercedes-Benz värld. Dessa kunder söker snygga, praktiska och kompakta bilar. Det är precis de här behoven som nya T-klass kommer att uppfylla, säger Marcus Breitschwerdt, chef för Mercedes-Benz Transportbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.