Mercedes EQT blir en eldriven campingbil

Den kommande eldrivna minibussen Mercedes EQT kan fungera som en liten eldriven husbil eller campervan. Idag har Mercedes för första gången visat upp Concept EQT Marco Polo som är baserat på den långa versionen av Mercedes EQT.

Här finns det mesta man behöver för ett enkelt och bekvämt campingliv. Allt från matlagningsmöjligheter till sovmöjligheter för upp till två personer. I det uppfällbara taket finns en av sovplatsen, och en andra sovplats går att bädda upp bak i bilen.

Konceptet Marco Polo erbjuder flera olika typer av campinglösningar. En av lösningarna fokuserar på en interiör campinginredning, med alla nödvändigheter som spis, handfat och kylskåp inuti bilen.

Ett större förvaringsskåp blir genom en uppfällbar skiva ett rymligt matbord eller arbetsbord.

Ett handfat och en induktionshäll finns placerad strax bakom förarstolen.

Exteriör campingmodul

Som en andra lösningar visar Mercedes också upp en campingmodul som fälls ut ur bilens baklucka. Här finns allt från gasspis, kylskåp och ett handfat.

Mercedes EQT

Mercedes EQT får ett batteri på 45 kWh och kommer erbjuda en räckvidd på omkring 300 kilometer. Den drivs framåt av en motor på 90 kW (122 hk). Snabbladdning är möjlig med upp till 80 kW vilket innebär att det går att ladda från 10 till 80 procent på 38 minuter. AC-laddning är möjlig med upp till 22 kW.

Idag framgår det inte om EQT får stöd för V2L eller andra möjligheter att plocka energi ur batteriet genom ett 220 volt-uttag. Något som annars hade kunnat vara praktiskt.

Mercedes räknar med att visa upp den produktionsklara elbilen EQT med tillhörande campingmoduler under andra halvan av 2023. Idag finns inga klara prisuppgifter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.