Mercedes spänner bågen: En elbil effektiv nog att klara 1200 kilometer på en laddning

I samband med en större strategikonferens presenterade Mercedes sina planer för att bli en ledande tillverkare av elbilar. Nyligen presenterades en plan på sex nya elbilar. Nu presenterades ett nytt koncept för att ta Mercedes elbilar till en ännu högre nivå.

Med konceptet Vision EQXX vill Mercedes skapa den mest effektiva elbilen på marknaden med tillräcklig hög effektivitet för att klara sträckan Shanghai till Peking utan laddstopp. En sträcka som motsvarar 1200 kilometer.

Konceptet i sig lär inte resultera i en konkret elbil. Målet är att ta sig an utmaningen, för att utveckla teknik och samla tillräcklig kunskap för att utveckla desto effektivare drivlinor och elbilar.

Idag erbjuder Mercedes elbilen EQC med en räckvidd upp till 440 kilometer. Redan nästa år lanseras elbilen Mercedes EQS. Den blir en lyxig sedan med en räckvidd på upp till 700 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.