Mercedes smygvisar elbilen EQS – får lyxig digital instrumentbräda

Mercedes har flera premiumelbilar i planeringen. En av dessa har sedanen EQS som lanseras senare i år. Redan idag visar Mercedes upp en ny smaskig detalj i form av elbilens futuristiska instrumentbräda.

Den nya lyxiga elbilen är baserad på konceptelbilen Vision EQS. Den får en räckvidd på närmre 700 kilometer och en drivlina som producerar 469 hästkrafter. Försäljningen ska starta senare under 2021 med ett uppskattat riktpris på omkring 900 000 kronor.

Instrumentbrädan tar form genom en serie skärmar som sömlöst smälter sig in över hela instrumentbrädan. Mercedes kallar det hela för en Hyperscreen. Den består av en 141 centimeter bred och böjd skärmremsa, med en total yta på 2422 cm².

– Med vår MBUX Hyperscreen blir en designvision verkligheten, a design vision becomes reality. Vi har kombinerat teknik med design på ett fascinerande sätt som erbjuder kunden enastående användarvänlighet. Vi älskar enkelhet, vi har nått en ny nivå av MBUX, säger Daimlers chefsdesigner Gorden Wagener.

https://www.youtube.com/watch?v=7aEbbBfq_cY
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.