Mercedes ska bygga 10 000 snabbladdare öppna för alla bilmärken

Mercedes ska bygga ett omfattande nätverk av snabbladdare i Europa, Nordamerika och Kina. Totalt ska det bli 10 000 snabbladdare fördelade på de tre regionerna.

De flesta stationerna kommer att få mellan fyra till 12 snabbladdare, men vissa stationer kommer ha hela 30 snabbladdare. Målet är att placera ut stationerna vid strategiska platser med närhet till service och andra faciliteter.

Förare som kör Mercedes kommer på förhand genom navigationssystemet kunna tilldelas en reserverad laddplats när de kommer fram till stationen. Även om förare av Mercedes möts av en hel del förmåner vid laddarna så kommer det också vara öppet för andra elbilister som kör andra bilmärken.

Snabbladdarna ska ha en effekt på upp till 350 kW och också ha stöd för enklare laddning genom Plug & Charge. För elbilar som inte klarar Plug & Charge kommer det också finnas möjligheter till app, laddbricka eller kortbetalning.

Layouten av stationerna ska säkerställa gott om utrymme runt laddarna, så att alla fordon kan ladda obehindrat. Där det är möjligt kommer man också bygga väderskydd.

De första stationerna kommer att öppna i USA och Kanada i år. Europa och Kina kommer följer. I Europa kommer Mercedes bygga ut nätverket parallelt med sina investeringar i Ionity.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.