Mercedes självkörande koncept för människor och gods visas på eCarExpo

Förra året fick vi under eCarExpo bland annat se Volvos autonoma vardagsrum 360c. I år finns Mercedes motdrag på plats under den pågående mässan. Skapelsen i sig är spektakulär, nästan formgiven som en nästlande puppa.

Mercedes Vision Urbanetic är visionen på framtidens transporter för både människor och gods. I grunden finns ett självkörande eldrivet chassi som är drygt 5 meter. En kaross på strax under 4 meter kan placeras på fordonet som sedan kan transportera upp till 12 personer. Väljer man istället att placera en godsmodul kan man transportera upp till tio EU-pallar.

Tanken är att erbjuda bilen genom en bildelningstjänst, eller som en sorts flexibel kollektivtrafik. Man beställer helt enkelt det man behöver och så kommer bilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.