Mercedes presenterar nya T-Klass: Eldriven minivan för stadstrafik

Nu berättar Mercedes att man lanserar en helt ny modellserie i form av en urban minivan. Modellen som får beteckningen T-Klass vänder sig till den som vill ha gott om plats på liten yta. Bilen kommer dessutom att lanseras i en helt elektrisk version, precis som Mercedes andra transportbilsmodeller.

– Med nya Mercedes-Benz T-Klass kommer vi ha en bil som gör det möjligt för familjer och de med en mer aktiv fritid ta ett steg in i Mercedes-Benz värld. Dessa kunder söker snygga, praktiska och kompakta bilar – och det är precis de här behoven som nya T-klass kommer att uppfylla, säger Marcus Breitschwerdt, chef för Mercedes-Benz Transportbilar.

T-Klass kommer att passa perfekt som en urban taxi eller för persontransporter för bildelningstjänster tillägger Mercedes.

Förra året berättade Mercedes att skåpbilen Citan kommer att komma med en elektrisk drivlina. Det är denna drivlina som nya T-Klass också kommer bygga på. Drivlinan byggs i samarbete med Renault, Nissan och Mitsubishi.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.