Mercedes presenterar eldriven skåpbil: Mercedes eCitan

Skåpbilen Mercedes Citan firar snart tio år som årsmodell. Nu uppdaterar Mercedes modellen med nya exteriöra och interiöra detaljer. Dessutom presenterar man eCitan – en helt eldriven version.

Mercedes eCitan får en räckvidd på 285 kilometer och är utrustad med en motor som levererar 102 hästkrafter. Mercedes går inte närmre in på detaljer kring batteristorlek. Snabbladdning ska dock vara möjlig med upp till 75 kW och ger löfte om laddning från tio till 80 procent på ungefär 40 minuter. AC-laddning ska vara möjlig med antingen 11 eller 22 kW.

Den elektriska drivlinan inskränker inte på lastförmågan, varken volym- eller viktmässigt. En standardstor Citan lastar 3,1 kubikmeter och det gör också eCitan. Dessutom kommer den kunna förses med dragkrok.

Med generationsskiftet kommer också en uppdaterad exteriör och interiör. I fokus står dessutom en helt ny köruppelvelse, enligt Mercedes. Med förhöjd komfort, högre säkerhet och mer teknik. Bland utrustningen finns sex airbags, trötthetsvarnare, sidvindsassistent och adaptiv farthållare med grundläggande självkörande funktioner.

Det dröjer dock innan den eldrivna versionen blir tillgänglig. Säljstart kommer ske först under andra halvan av 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.