Mercedes planerar att visa en eldriven coupésedan som ska utmana Tesla Model 3

Mercedes planerar att visa upp en eldriven Mercedes CLA i höst i samband med bilmässan i München. En coupésedan med fyra dörrar som kan bli en utmanare till Tesla Model 3. Den planerade lanseringen dröjer dock till runt årsskiftet 2024/2025.

Mercedes har en långtgående kommunicerade strategi att kraftigt reducera antalet karosstyper i sitt instegsmodell ”Entry Luxury” som i samband med det också kommer bli lyxigare. Istället för sju kommer man erbjuda fyra modeller.

De eldrivna instegsmodellerna kommer att bygga på en ny plattform som Mercedes döpt till MMA. Den är speciellt framtagen för just kompakta och mellanstora elbilar.

– Vi kommer att fokusera på de modeller som vi tror är de mest framgångsrika på en global marknad. Senare i år kanske vi kommer ge en förhandsvisning av hur den framtiden skulle kunna se ut, sa Mercedes chef Ola Källenius tidigare i år.

Förväntningen är att CLA som elbil kommer få en längre hjulbas än dagens motsvarighet och därmed också bli rymligare. I övrigt finns det ingen detaljer om modellen.

Plattformen MMA är dock baserad på en 800-voltsarkitektur och ska klara snabbladdning med upp till 350 kW. Det ska göra det möjligt att snabbladda från 10 till 80 procent på under 30 minuter, enligt Mercedes.

De övriga tre karosstyperna i instegssortimentet är en CLA-kombi, Mercedes EQA och Mercedes EQB SUV, rapporterar AutoCar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.