Mercedes öppnar gigantisk Tech Center för att utveckla bättre elbilar

För ett par veckor sedan berättade Volvo Cars att man etablerar en stor tech hub i Stockholm med hundratals anställda. Här ska man samla de bästa utvecklarna för att ta fram framtidens mjukvara till elbilar.

Nu gör Mercedes-Benz ett liknande drag hemma i Tyskland. I ett nytt tech center i Sindelfingen i Tyskland ska man samla över 1 100 anställda som uteslutande arbetar med utveckling och tester av mjukvara, hårdvara och systemintegration för elbilar.

Den nya hubben samlar 19 avdelningar under ett och samma tak. Målet är att bli både bättre och effektivare när det kommer till produkt- och mjukvaruutveckling till framtida modeller men också för att leverera uppdateringar och förbättringar till redan levererade elbilar.

– Det är här framtiden för Mercedes-Benz blir verklighet, speciellt vårt egenutvecklade operativsystem MB.OS. Bilar är bland de mest komplexa produkterna idag och hårdvaran och mjukvaran måste fungera perfekt tillsammans. Vi säkerställer detta i Electric Software Hub, berättar CTO Markus Schäfer.

https://youtu.be/Pzu5_XLSyJ8
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.