Mercedes öppnar center för att påskynda batteriutvecklingen till elbilar

Placerat mitt i Stuttgart kommer Mercedes-Benz eCampus fungera som ett nav för avancerad forskning och utveckling inom batteri- och cellteknologi. Syftet är att bli en innovationskraft på området och minska kostnaden för elbilsbatterier med över 30 procent de kommande åren.

– Öppningen av Mercedes-Benz eCampus markerar ett viktigt steg i vår hållbara affärsstrategi. Det är vår ambition att även inne en ledande teknisk roll inom elektrisk mobilitet. eCampus för oss närmare detta mål, kommenterar Ola Källenius, VD för Mercedes.

Mercedes-Benz eCampus täcker in alla steg av battericellproduktion – från elektrodproduktion till cellmontering och formation till efterbehandling.

Anläggningen kommer omfattande alla tänkbara faciliteter som kan påskynda utvecklingen av ny cellkemi till cellproduktion i industriell skala, samt testning och certifiering av kompletta batterienheter.

Mercedes utforskar olika cellkemier vilket inkluderar allt från litiumjonceller med högenergianoder baserade på kiselkompositer och koboltfria katodkemier. Även batteriutvecklingens ”heliga graal” solid-state-batteriteknik är ett nyckelfokus.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.