Mercedes-Maybach EQS SUV blir svart som natten

Det tyska premiummärket Mercedes-Maybach har idag laserat ett nytt designpaket till sina modeller vilket bland annat inkluderar elsuven Mercedes-Maybach EQS SUV. Det nya inslaget har Maybach döpt till Night Series. Och det är just mörkt som natten med ”mörka kromelement, ytor som fångar ljuset som en juvel och interiörer som tar Maybach-designen till en ny nivå”.

– Night Series är det mest progressiva Maybach-designpaketet hittills. Det fångar vår välkända estetik, förstärkt med utsökta, förmörkade motiv. Vårt mål var att skapa en spännande ny stil som erbjuder en lekfull känsla av uppror som är oväntad mot vad du vanligtvis ser i en Mercedes-Maybach, berättar chefsdesigner Gorden Wagener.

Trots mörka och dova färger finns det gott om inslag med kontraster och detaljer som gör Night Serie unik. Karossen går att få i en unik tvåfärgad sättning med en svart nederdel och silverfärgad överdel. Alternativt som enfärgad i antingen svart eller diamantvit.

Strålkastarna är prydda med ett Maybach-emblem i roséguld. Grillpanelen är förstärkt med dova Maybach-kritstrecksränder. Luftintagsinsatserna i den främre stötfångaren har fått ett mörkt förkromat mönster av Maybach-emblemet.

Interiört är det fokus på hållbara material. Interiören är täckt av Econyl och allt läder som används är vegetabiliskt garvat i svart med mörka kontrastsömmar.

En ny hjuldesign fylld med logotyper får en Louis Vuitton-väska att blekna i jämförelse. Här ser vi helt enkelt ett mörkglänsande Maybach-mönster som pryder hjulen.

Maybach EQS SUV kommer till sommaren

Mercedes-Maybach EQS SUV med Night Series-paketet kommer att finnas tillgänglig inför modellåret 2024. Några prisuppgifter har ännu inte presenterats. Basmodellen av Maybachs EQS SUV har planerad säljstart till sommaren, med de första leveranserna under hösten.

Den är fyrhjulsdriven med två motorer som levererar 484 kW (650 hk) och ett maximalt vridmoment på 950 Nm. På en laddning kommer suven 600 kilometer. Snabbladdningen har en toppeffekt på 220 kW och ska klara av att fylla på med 220 kilometer räckvidd på 15 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.