Mercedes har dubblat försäljningen av eldrivna transportbilar

Mercedes gör sitt bästa år någonsin inom segmentet transportbilar i Sverige. Försäljningen ökade med 36 procent på vad man beskriver som en krympande marknad.

– Det har varit ett makalöst år för oss och det avslutades med rekord på alla fronter, säger Fredrik Sidnäs som är försäljningschef för Mercedes-Benz Transportbilar i Sverige.

Mercedes eldrivna transportbilar hade en viktig roll i det framgångsrika året. Elektrifieringen av transportbilsmarknaden ligger några år efter personbilarna, men i år tog det ordentligt med fart, berättar Mercedes.

Under året har Mercedes mer än fördubblade sin försäljning av eldrivna transportbilar jämfört med året innan. Mercedes uppger dock inget antal.

– Det är bara början. Vi har snart säljstart för nya eldrivna eCitan och vi har redan många som står i kö, avslutar Fredrik Sidnäs

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.