Mercedes faller för Tesla i USA – ansluter till NACS

Under de senaste veckorna har allt fler biltillverkare beslutat sig för att bli kompatibla med Teslas Superchargers i USA. Det genom att gå över till Teslas laddningskontakt NACS.

Nu ansluter sig också den första tyska biltillverkaren i form av Mercedes. Från och med 2024 kommer förare av Mercedes elbilar kunna ladda vid Tesla Superchargers i USA. Under en övergångsperiod kommer man tillhandahålla en adapter.

Från och med 2025 kommer sedan nya elbilar från Mercedes vara utrustade med NACS-kontakten.

– Vår strategiska prioritet är tydlig: Att bygga världens mest eftertraktade bilar. För att påskynda övergången till elbilar är vi dedikerade till att höja hela elbilsupplevelsen för våra kunder. Det inkluderar snabba, bekväma och pålitliga laddningslösningar varhelst deras Mercedes tar dem, säger Ola Källenius, VD för Mercedes.

Mercedes ska också bygga ett eget laddningsnätverk i USA, där de första stationerna ska öppna i slutet av detta året. Stationerna ska bli särskilt lyxiga och erbjuda en första klassens laddningsupplevelse. Dessa stationerna kommer nu vara utrustade med både NACS- och CCS1-kontakter. Målet är att bygga 400 laddningsstationer med 2500 snabbladdare innan slutet av detta årtiondet i Nordamerika.

Den amerikanska laddningsstandarden CCS1 blir allt mer övergiven av de etablerade tillverkarna. Listan med tillverkare som nu anslutit sig till NACS är betydande. Dessa är hittills Ford, General Motors, Rivian, Volvo Cars och Polestar. Och nu Mercedes som första tyska tillverkaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.