Mercedes första station med egna snabbladdare har öppnat i Europa

Mercedes satsar på ett eget nätverk av snabbladdare i Europa, USA och Kina. Nyligen öppnade den första egna stationen i Georgia, USA. Nu har Mercedes också slagit på strömmen till en första stationen i vår del av världen. Den är placerad i Mannheim, Tyskland.

På platsen finns sex laddningspunkter som vardera ska kunna leverera en effekt på upp till 300 kW för att garantera en snabb laddningsupplevelse. Laddstationerna som Mercedes bygger är generöst tilltagna, och utformade med gott om utrymme så att de passar alla elbilar. De är också tillgängliga med påkopplat släp.

Taket på den nya laddstationen fungerar inte bara som ett väderskydd. Det är också utrustat med solceller för egen energiproduktion. En energisnål belysning lyser på ett resurseffektivt sätt upp stationen när den används, och tonar ner belysningen när den inte används.

För de som kör en elbil av märket Mercedes finns flera förmåner att ta del av. Bland annat lägre priser, direkt integration i bilens infotainmentsystem, möjlighet att reservera en snabbladdare och stöd för Plug & Charge.

Vid stationen går det också att betala med vanligt betalkort.

– Öppnandet av den första Mercedes-Benz Charging Hub i Tyskland är ett viktigt steg på vår resa mot utsläppsfri körning. Genom att utöka infrastrukturen för snabbladdning gör vi det lättare för våra kunder att byta till elbilar och på sätter samtidigt nya standarder för laddning av elbilar,
säger Franz Reiner, VD för Mercedes-Benz Mobility AG.

Mercedes nya nätverk med snabbladdare ska växa ytterligare under nästa år. Förutom fler platser i Tyskland är ytterligare stationer också planerade i bland annat Italien, Spanien och Frankrike. Mercedes räknar med att ha byggt 200 snabbladdare innan slutet på nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.