Mercedes EQS kommer under 2021, en av sex nya elbilar när Mercedes bekräftar sortimentet

Nästa år tar elbil Mercedes EQS plats med Mercedes S-klass. Modellen är den första modellen med en drivlina speciellt anpassad för ett nytt eldrivet lyxsegmentet hos Mercedes. Den flexibla drivlinan ska passa allt från sedaner till stora suvar.

EQS nyttjar den elektriska drivlinan fullt ut och man har skapat en rymlig och lyxig elbil, skriver Mercedes. Räckvidden ska vara upp till 700 kilometer och 80 procent laddning på under 20 minuter utlovas.

Konceptet Mercedes-Benz Vision EQS ger en indikation på hur produktionsversionen kommer att se. De kamouflerade prototyperna skvallrar också om de viktiga designfunktioner som är nya för lyxsegmentet, som förarutrymmen eller kupéns bågliknande stil.

Konceptet Mercedes-Benz Vision EQS

– EQS har redan avverkat mer än två miljoner testkilometer i Sydafrikas hetta och i norra Sveriges iskyla. Dessutom har vi gjort flera tester särskilt för elbilar som täcker viktiga utvecklingsprioriteringar som räckvidd, laddning och effektivitet, säger Christoph Starzynski, som arbetar med elfordonsarkitektur på Mercedes-Benz och är ansvarig för EQ-serien.

Efter Mercedes EQS följer flera lyxiga modeller, däribland EQE och suvarna EQS och EQE. Vidare information om de modellerna förblir emellertid en hemlighet för allmänheten, tillägger Mercedes.

Fler elbilar i mellanklassen

Mercedes EQA

I den mer kompakta mellanklassen kommer Mercedes EQA, som en systermodell till GLA. Tillverkningen av den startar i slutet av det här året. Räckvidden kommer vara minst 400 kilometer. Under 2021 kommer den något större modellen EQB.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.