Mercedes EQS höjer räckvidden till 770 kilometer

Mercedes EQS

Om drygt två veckor är det världspremiär för Mercedes nya elbil Mercedes EQS. Inför det har biltillverkaren pytsat ut små detaljer. Häromdagen fick vi de första bilderna på interiören.

Nu står räckvidden i fokus för den senaste uppdateringen. Den överträffar dessutom de första indikationerna om upp till 700 kilometer som kommunicerades i det tidiga konceptstadiet.

– Eran med räckviddsångest är över en gång för alla! Nya EQS har en otrolig räckvidd på upp till 770 km enligt preliminära WLTP-beräkningar, skriver Mercedes.

Mercedes EQS blir en maxad elbil som ska platsa i Mercedes lyxigare segment. I övrigt är detaljerna få kring prestandan. Konceptversionen är dock utrustad med ett batteri på 100 kWh som ska gå att ladda till 80 procent på 20 minuter. Topphastigheten är 200 km/h och noll till hundra ska den klara på omkring 4,5 sekunder.

Mercedes EQS interiör

Världspremiären kommer att äga rum den 15 april klockan 18.00. Du kommer kunna följa premiären här på Allt om Elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.