Mercedes EQG testad på vägarna inför lanseringen 2024

Mercedes ikoniska G-Klass kommer som elbil under namnet EGQ. Helt klart är att detta är en elbil som blir lika aerodynamisk som en ladugårdsvägg. Men det spelar antagligen inte någon större roll hos målgruppen.

G-Klassen är en statusmarkör med kraftfulla motorer och hög förbrukningen. Det följer med när Mercedes elektriferar den kantiga terrängbilen som är planerad att komma under 2024.

Lagom inför lanseringen nästa år har nu flera maskerade Mercedes EQG siktats på våra svenska vintervägar för de sista vintertesterna. Det är något som du kan se i klippet nedanför:

Vi vet inte så mycket om prestandan eller vad vi kan förvänta oss för batteristorlek eller räckvidd. Förväntningen är dock ett batteri på 100 kWh, fyrhjulsdrift genom fyra motorer och snabbladdning upp till 200 kW.

Mercedes EQG har visat på en hel del imponerande prestanda och stunter. De fyra motorerna kan arbeta individuellt och rotera EQG stället. Imponerande vändradie med andra ord och något som Mercedes visade upp förra året. Du kan kolla in hur det ser ut här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.