Mercedes EQB är här – 7-sitsig elbil från 592 900 kronor

Mercedes fortsätter att rulla ut nya elbilar. Näst på tur är Mercedes EQB som nu har svensk säljstart. Modellen är en rymlig SUV, med fyrhjulsdrift och sittplats för upp till sju personer. De svenska priserna startar på 592 900 kronor.

Elbilen kommer i två versioner. Basmodellen EQB 300 4MATIC levererar 228 hästkrafter (168 kW). Det finns också en starkare version, modellen EQB 350 4MATIC, som får 292 hästkrafter (215 kW). Priset för den startar på 627 900 kronor.

Räckvidden hos båda modellerna är 420 kilometer. Den beräknade förbrukningen enligt WLTP ligger på mellan 1,81 och 1,92 kWh/mil. Mercedes EQB har stöd för snabbladdning (DC) med upp till 100 kW. Ombordladdaren för hemmaladdning (AC) klarar upp till 11 kW.

Med sina raka kaross ska EQB vara en bil som både är lätt att lasta och komma i och ur. Som standard är EQB 5-sitsig. Den som vill ha bilen 7-sitsig får betala 8.600 kr till.

Den svenska utgåvan ska vara extra välutrustad och Mercedes lyfter bland annat förarassistent-system som den adaptiva farthållare, filhållningsassistent, hastighetsskyltavläsara och aktiv döda- vinkel-assistent. Dessutom ingår även back-kamera, panelbelysning, LED-ljus och automatisk helljusassistent.

De första bilarna ska komma till Sverige i februari. Idag öppnar Mercedes orderböckerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.