Mercedes elbilar lär heta EQ, enligt ansökan om varumärkesskydd

Som vi tidigare berättat om kommer Mercedes satsa på elbilar under ett helt nytt varumärke. Först ut är troligt en sedan som kommer visas på bilmässan i Paris i höst. Nu kan vi också avslöja namnet på det nya varumärket.

Mercedes har nämligen lämnat in en ansökan om varumärkesskydd hos brittiska patent- och registreringsverket på en kombination av modellnamn som innehåller EQ. I ansökan ser vi MEQ, kanske en förkortad version av Mercedes-EQ? I stil med hur Mercedes arbetat med andra varumärken som Mercedes-Benz and Mercedes-AMG.

Ansökningshandlingarna är offentliga och därför kan vi också se att de har registrerat alla suffix på EQ från EQA till EQX, men också slogans som ”EQ inside” och ”EQ boost”.

Troligt är att bilens storlek kommer återspeglas i suffixet och det spekuleras nu bland annat hos brittiska Auto Express som noterade registreringen att vi antagligen kommer få se en EQS eller EQX för att konkurrera mot Tesla Model S eller Model X.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.