Mer prestanda hos Genesis med GV60 Magma Concept

Hyundais lyxmärke Genesis tar nu ett kliv in i ett ”högpresterande territorium” i samarbete med belgiska racinglegenden Jacky Ickx. Tillsammans har de utformat serien Magma och nu visar Genesis upp den första elbilen i serien.

I fokus står elbilen Genesis GV60 som kommer att vara en av de första Genesis Magma-programmodellerna att gå i produktion. Med Magna-behandlingen vill Genesis lyfta både designen och prestandan hos den befintliga bilen.

Det görs genom bland annat förbättrad batteri- och motorteknik. Genesis avslöjar däremot inget om de tekniska detaljerna idag. Bilen har också fått optimering till chassi, aerodynamik och termodynamik. För att öka stabiliteten under sportig körning har bilen dessutom breddats och sänkts, något som också gör tyngdpunkten lägre.

Ett bredare och lägre huvudluftintag i stötfångaren bidrar till ett mer effektivt kyla batterier, motor och bromsar – samtidigt som luftridån förstärker bilens aerodynamiska effektivitet. Tre stansade hål ovanför huvudluftintaget inspirerade av GV80 Coupe Concept och G80 Magma Special ger ytterligare kylning.

Även om det inte är bekräftat så delar Genesis GV60 Magma troligtvis drivlina med Hyundai IONIQ 5 N. Det skulle i så fall innebär en fyrhjulsdriven drivlina som levererar upp till 609 hästkrafter, och hela 650 (478 kW) i ett särskilt boostläge. När det kommer till IONIQ 5 N så klarar den 0–100 km/tim på 3,4 sekunder och levererar en toppfart på 259 km/h.

– GV60 Magma Concept kommer att leverera riklig kraft och ge kunderna självförtroende och ren körglädje och upprymdhet, kommenterar Luc Donckerwolke, designer vid Genesis

– Färgen symboliserar Koreas självsäkra och passionerade attityd. Det finns ett tyst, effektivt, disciplinerat och ödmjukt första intryck som snart kontrasteras av en högpresterande och extrovert attityd, fortsätter Luc Donckerwolke.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.